Потребителски вход
Потребител
Парола
Автоматично влизане
Петък, 19 Април 2024
 
06 Ноември 2020 14:42 26.000 2.000 (7.14%)

Сердика Пропъртис АДСИЦ / в ликвидация / (SPRO / 6SR)

 
Котировки
 | 
Графика
 | 
Ценова статистика
 | 
Консенсус
 | 
Новини
 | 
Съобщения
 | 
Отчети
 | 
Профил
 
 

SDPRO24 Януари 2022 17:09

Общо събрание на акционерите

ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА ИЗВЪНРЕДНО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА “СЕРДИКА ПРОПЪРТИС” АДСИЦ /в ликвидация/ ISIN КОД НА ЕМИСИЯТА: BG1100112066

ПОКАНА
ЗА СВИКВАНЕ НА ИЗВЪНРЕДНО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ
НА “СЕРДИКА ПРОПЪРТИС” АДСИЦ /в ликвидация/
ISIN КОД НА ЕМИСИЯТА: BG1100112066

На основание чл. 223, ал. 1 ТЗ, ликвидаторът на “Сердика Пропъртис” АДСИЦ /в ликвидация/, гр. София с ЕИК 175187173 свиква извънредно общо събрание на акционерите на “Сердика Пропъртис” АДСИЦ /в ликвидация/- ISIN КОД НА ЕМИСИЯТА: BG1100112066, универсален идентификационен код на събитието: SP1EGM20220228, което ще се проведе в седалището и на адреса на управление на дружеството: гр. София, ул. “Кърниградска” № 19, на 28.02.2022г. в 9:00 часа- местно време, а в координирано универсално време: 7:00 часа по седалището на дружеството, при следния дневен ред:
1. Доклад към начален баланс при ликвидация към 28.06.2021г. на „Сердика пропъртис“ АДСИЦ /в ликвидация/. Проект за решение: Общото събрание на акционерите приема Доклад към начален баланс при ликвидация към 28.06.2021г. на „Сердика пропъртис“ АДСИЦ /в ликвидация/; 2. Доклад на независимия одитор за преглед на финансова информация /преглед на начален баланс при ликвидация на „Сердика пропъртис“ АДСИЦ- в ликвидация към 28.06.2021г./ Проект за решение: Общото събрание на акционерите приема доклада на независимия одитор за извършен преглед на финансова инфармация /начален баланс при ликвидация на „Сердика пропъртис“ АДСИЦ- в ликвидация към 28.06.2021г./; 3. Приемане на начален баланс при ликвидация на „Сердика пропъртис“ АДСИЦ /в ликвидация/към 28.06.2021г. Проект за решение: Общото събрание на акционерите приема начален баланс при ликвидация на „Сердика пропъртис“ АДСИЦ /в ликвидация/към 28.06.2021г; 4. Освобождаване от отговорност на членовете на Съвета на директорите за дейността им през 2021г., връщане на гаранции за управление. Проект за решение: Общото събрание на акционерите освобождава от отговорност членовете на Съвета на директорите: Десислава Христова Тотева, Елена Великова Николова и Йоланта Йорданова Димитрова, за дейността им през 2021г. и връща гаранциите им за управление; 5. Удължаване срока на ликвидация на дружеството. Проект за решение: Общото събрание на акционерите удължава срока на ликвидация на дружеството до 19.01.2022г.
Поканват се всички акционери на дружеството да вземат участие в работата на ОС, лично или чрез редовно упълномощен представител. Общият брой на акциите на дружеството към 18 януари 2022г. – датата на решението на ликвидатора за свикване на ОС е 650 000 броя, с право на един глас в ОС всяка една. На основание чл. 115б от ЗППЦК право да участват в общото събрание на акционерите и правото на глас в общото събрание се упражнява от лицата, вписани като такива с право на глас в регистрите на Централния депозитар на 14 февруари 2022г.-14 дни преди датата на общото събрание, съгласно списък, предоставен от последния.
Акционери, които повече от три месеца притежават акции, представляващи поне 5 на сто от капитала на „Сердика Пропъртис” АДСИЦ/в ликвидация/, могат след обявяването в търговския регистър на настоящата покана, да включват други въпроси в дневния ред на общото събрание по реда на 223а от ТЗ, като не по-късно от 15 дни преди откриването на общото събрание представят за обявяване в търговския регистър списък на въпросите и предложенията за решения по тях. С обявяването в търговския регистър въпросите се смятат включени в предложения дневен ред. Най-късно на следващия работен ден след обявяването акционерите представят списъка от въпроси, предложенията за решения и писмените материали по седалището и адреса на управление на дружеството, както и на Комисията за финансов надзор. Обстоятелството, че акциите са притежавани повече от три месеца, се установява с декларация.
Акционерите имат право да правят предложения за решения по въпросите, включени в дневния ред на общото събрание, като крайният срок за упражняване на това право е приключване на разискванията по съответната точка от дневния ред, преди гласуването на решението по нея.
По време на общото събрание акционерите на дружеството имат право да поставят въпроси по всички точки от дневния ред, както и да поставят други въпроси, независимо дали последните са свързани с дневния ред.
Регистрацията на акционерите и техните пълномощници ще се извършва в деня на Общото събрание от 08:30 часа до 09:00 часа на мястото на провеждане на събранието местно време по седалището на дружеството, а в координирано универсално време: от 06:30 часа до 7:00 часа.
Акционерите - юридически лица, се представляват от законните им представители, които се легитимират с удостоверение за актуална регистрация и документ за самоличност. Физическите лица се легитимират с документ за самоличност.
Пълномощниците на физическите и юридическите лица трябва да са упълномощени с изрично писмено пълномощно, със съдържание отговарящо на изискванията на чл. 116, ал. 1 от ЗППЦК, както и да представят документ за самоличност и удостоверение за актуална регистрация на упълномощителя, когато е юридическо лице. Преупълномощаването с правата, предоставени на пълномощника, съгласно даденото му пълномощно е нищожно, както и пълномощно, дадено в нарушение на правилата по чл. 116, ал. 1 от ЗППЦК, е нищожно.
Удостоверението за търговска регистрация, както и пълномощното за представителство в Общото събрание на акционерите, издадени на чужд език трябва да бъдат съпроводени с легализиран превод на български език, в съответствие с изискванията на действащото законодателство.
“Сердика Пропъртис”АДСИЦ /в ликвидация/ ще получава и приема за валидни уведомления и пълномощни по електронен път на следната електронна поща office@spreit.eu, като електронните съобщения следва да са подписани с универсален електронен подпис от упълномощителя и към тях да е приложен електронен документ (електронен образ) на пълномощното, който също да е подписан с универсален електронен подпис от упълномощителя. За извършени упълномощавания чрез използване на електронни средства (универсален електронен подпис), акционерите са длъжни да уведомят дружеството най-късно до 16:00 ч. местно време по седалището на дружеството, на деня преди датата на общото събрание по посочения начин, а в координирано универсално време: 13:00часа.
Писмените материали за събранието и образеца на писмено пълномощно на хартиен носител са на разположение на акционерите в административната сграда на дружеството: гр. София, ул. “Кърниградска” № 19, всеки работен ден от 9 до 16 ч. - местно време по седалището на дружеството, а в координирано универсално време: от 7:00 до 14:00часа, и при поискване им се предоставят безплатно, а на интернет страницата на дружеството www.spreit.eu са достъпни и в електронен вариант.
Не е приложимо гласуването чрез кореспонденция или електронни средства.
При липса на кворум на основание чл. 227, ал. 3 ТЗ общото събрание ще се проведе на 15 март 2022г. в 9:00 часа- местно време по седалището на дружеството, а в координирано универсално време: 7:00 часа, на същото място и при същия дневен ред и при същите изисквания и процедура по регистрация и то е законно независимо от представения на него капитал. В дневния ред на новото заседание не могат да се включват точки по реда на 223а от ТЗ.



...............................................................................
Десислава Тотева, ликвидатор на

“Сердика пропъртис” АДСИЦ/в ликвидация/