Потребителски вход
Потребител
Парола
Автоматично влизане
Четвъртък, 18 Април 2024
 
15 Март 2024 15:05 1.970 0.130 (7.07%)

Алфа България АД (ALFB / VZW)

 
Котировки
 | 
Графика
 | 
Ценова статистика
 | 
Консенсус
 | 
Новини
 | 
Съобщения
 | 
Отчети
 | 
Коефициенти
 | 
Профил
 
 

VZW29 Май 2023 21:41

Общо събрание на акционерите

Алфа България АД представи Покана и писмени материали за редовно ОСА с дата 29.06.2023 г. /част 2/

Съветът на директорите, на основание чл.223, ал.1 от Търговския закон свиква редовно заседание на Общото събрание на акционерите на “АЛФА БЪЛГАРИЯ” АД, С ЕИК 200845765, с уникален идентификационен номер на събитието ALPHABGGM29062023, което ще се проведе на 29.06.2023г., от 12:00 часа местно (EEST) или 09:00 часа координирано универсално (UTC), в седалището на дружеството в гр. София, 1408, район Триадица, бул. „Витоша“ № 133, по следния Дневен ред:
1. Обсъждане и приемане на доклада на Съвета на директорите за дейността на Дружеството през 2022г. Проект за решение - Общото събрание на акционерите приема доклада на Съвета на директорите за дейността на Дружеството през 2022г.
2. Обсъждане и приемане на доклада на назначения регистриран одитор по годишния финансов отчет на Дружеството за 2022г.; Проект за решение -Общото събрание на акционерите приема доклада на назначения регистриран одитор по Годишния финансов отчет на Дружеството за 2022г.
3. Обсъждане и приемане на Годишния индивидуален финансов отчет на Дружеството за 2022г. Проект за решение - Общото събрание на акционерите приема заверения Годишен индивидуален финансов отчет на Дружеството за 2022г.
4. Вземане на решение относно финансовия резултат на дружеството за 2022г. Проект за решение - ОС приема предложението, направено от Съвета на директорите, да не се разпределя дивидент за 2022г.
5. Освобождаване от отговорност на членовете на Съвета на директорите на Дружеството за дейността им през 2022г. Проект за решение - ОС освобождава от отговорност членовете на Съвета на директорите на Дружеството за дейността им през 2022г.
6. Избор на регистриран одитор за 2023г. Проект за решение - ОС избира одиторско дружество „БН Одит Консулт“ ЕООД, ЕИК 204539965, с регистрационен номер 178 чрез Божидар Йорданов Начев, дипломиран експерт-счетоводител, регистриран одитор, притежаващ диплома № 0788 за регистриран одитор на дружеството за 2023г.
7. Обсъждане и приемане на отчета на Директора за връзки с инвеститорите за 2022г. Проект за решение - Общото събрание на акционерите приема отчета на Директора за връзки с инвеститорите за 2022г.
8. Обсъждане и приемане на годишния доклад на Одитния комитет за дейността през 2022г. Проект за решение - Общото събрание на акционерите приема годишния доклад на Одиторския комитет за дейността през 2022г.
9. Обсъждане и приемане на Доклад на Съвета на директорите за изпълнение на Политиката за възнагражденията на Дружеството за 2022г. Проект за решение -Общото събрание на акционерите приема Доклада на Съвета на директорите за изпълнение на Политиката за възнагражденията на Дружеството за 2022г., изготвен и представен от членовете на Съвета на директорите.
10. Освобождаване на Димитър Димитров Цветанов като член на Съвета на Директорите“АЛФА БЪЛГАРИЯ” АД Проект за решение - Общото събрание на акционерите освобождава Димитър Димитров Цветанов като член на Съвета на Директорите и като представляващ “АЛФА БЪЛГАРИЯ” АД.
11. Избор на Франц Ферингер, гражданин на Австрия, роден на 26.04.1957г. за нов член на Съвета на Директорите Проект за решение - Общото събрание на акционерите приема Франц Ферингер, гражданин на Австрия, роден на 26.04.1957г., с адрес: за член на Съвета на Директорите и определя да внесе гаранция за своето управление в размер на трикратното си месечно брутно възнаграждение в лева.
12. Преизбиране на Ивар Гьоран Свенсон, гражданин на Швеция, роден на 27.12.1967г. за член на Съвета на Директорите и за Изпълнителен директор и представляващ на „Алфа България“ АД Проект за решение - Общото събрание на акционерите преизбира Ивар Гьоран Свенсон, гражданин на Швеция, роден на 27.12.1967г., с адрес: гр. София, ул. „Бигла“ № 18, ет. 3 за член на Съвета на Директорите и за Изпълнителен директор и представляващ на „Алфа България“ АД и определя да внесе гаранция за своето управление в размер на трикратното си месечно брутно възнаграждение в лева.
13. Преизбиране на Даниела Тодорова Везиева, с ЕГН 6710165350 за член на Съвета на Директорите Проект за решение - Общото събрание на акционерите преизбира Даниела Тодорова Везиева, с ЕГН 6710165350, с постоянен адрес: гр. Русе, ул. „Чипровци“ № 58, вх. 2, ет. 3 за член на Съвета на Директорите и определя да внесе гаранция за своето управление в размер на трикратното си месечно брутно възнаграждение в лева.
14. Приемане на нова Политика за възнагражденията. Проект за решение –Общото събрание приема нова политика за възнагражденията, съгласно писмените материали.
Приложение: Проект на политика за възнагражденията на членовете на Съвета на директортите.
15. Приемане на решение за определяне на размер на възнагражденията на членовете на Съвета на директорите и гаранциите за управление: Проект за решение: Общото събрание на акционерите приема промяна в размера на възнагражденията на членовете на Съвета на директорите, съгласно писмените материали и допълване на всяка от предоставените към момента гаранции за управление до размера на 3 брутни месечни възнаграждения. Предложение за промяна във възнагражденията на членовете на Съвета на директорите: Брутното месечното възнаграждение на всеки от членовете на Съвета на директорите да е 3 000 лв.; Допълване на предоставените към момента гаранции за управление до размера на 3 брутни месечни възнаграждения или до 9 000 лева за всеки от членовете на Съвета на директорите.
16. Приемане на решение за одобрение на схема за изплащане на променило възнаграждение на членовете на Съвета на директорите: Проект на решение: Общото събрание на акционерите одобрява схема за предоставяне на променливо възнаграждение на членовете на Съвета на директорите, съгласно Методика за определяне на променливото възнаграждение на членовете на Съвета на директорите, която е неразделна час от Политиката за възнагражденията на членовете на Съвета на директорите.
Приложение: Методика за определяне на променливото възнаграждение на членовете на Съвета на директорите, която е Приложение № 1 към Политиката за възнагражденията на членовете на Съвета на директорите.

Приемане на нов устав на Дружеството, в който се добавя нов раздел IIa „Покриване на загуби“, чл. 10а, добавят се нови чл. 18а, 18в и 18в., в Чл. 31 се добавя ал. 5. Проект за решение- Общото събрание на акционерите приема нов устав със следните промени в Устава на „АЛФА БЪЛГАРИЯ“ АД, а именно:
I. Добавя се нов раздел IIa „Покриване на загуби“ със следните разпоредби:
„Чл. 10 а /1/ Загубите по годишния баланс или от предходни години се покриват от фонд “Резервен”.
/2/ Когато действителната стойност на капитала спадне под номиналната, Общото събрание на акционерите може да вземе решение за покриване на загубите чрез допълнителни вноски. Решението задължава акционерите, които са гласували за него. Акционерите, които са гласували против, до края на същото заседание могат да заявят, че приемат решението.
/3/ Ако не вземе решение за допълнителни вноски, в случая по ал. 2, Общото събрание на акционерите взема решение за намаляване на капитала, а ако той е под минимално допустимия размер – за прекратяване на ДРУЖЕСТВОТО чрез ликвидация или преобразуването му в дружество с ограничена отговорност, в което акционерите получават дялове, съразмерно на притежаваните акции.“
II. Добавят се нови чл. 18а, 18в и 18в както следва:
„Чл. 18а. /1/ ДРУЖЕСТВОТО образува фонд “Резервен”.
/2/ За фонд “Резервен” ДРУЖЕСТВОТО отделя най-малко 1/10 от печалбата след облагането ú с данъци и преди изплащането на дивиденти, докато средствата по фонда достигнат 1/10 от капитала на ДРУЖЕСТВОТО.
/3/ Други източници на фонд “Резервен” са: - други източници, предвидени в Устава или по решение на Общото събрание.
Чл. 18б. /1/ Когато средствата на фонд “Резервен” спаднат под минималния размер, установен в предходната алинея, ДРУЖЕСТВОТО е длъжно да възстанови средствата по фонда до достигане на минималното равнище в срок до три години.
/2/ Средствата по фонд “Резервен” могат да се използват за покриване на загуби от дейността на ДРУЖЕСТВОТО съгласно действащото законодателство, а в частта, превишаваща необходимия минимален размер по решение на Общото събрание и за увеличаване на капитала на ДРУЖЕСТВОТО.
Чл. 18в. Съветът на директорите може да определи образуването и на други фондове, източниците, начините на набиране на средствата и предназначението им.“
III. В Чл. 31 се добавя ал. 5, както следва:
„/5/ Съветът на директорите взема решения за сключване на сделки по чл. 236, ал. 2 от ТЗ с предвиденото за това единодушие, доколкото разпоредбите на чл. 114 и сл. от ЗППЦК или друг нормативен акт не предвиждат друго.“
17. Разни.