Анкета
Реалистична ли е новата прогноза от 2.1% ръст на БВП на правителството?

 
Данъчното облекчение за млади семейства с ипотечни кредити остава
02 Октомври 2013 17:34

От догодина данъчно облекчение за млади семейства ще могат да ползват не само български граждани, но и чужди от държави - членки на Европейския съюз. Това предвиждат промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДФЛ), обясни заместник-министърът на финансите Людмила Петкова, цитирана от БНР.

Първият вариант за промени в ЗДФЛ, които предложи Министерството на финансите, предвиждаше преференцията да отпадне. Като аргумент се сочеше, че това облекчение противоречи на изискване на ЕС и ако остане може да получим санкция, тъй като вече е открита процедура по този казус.

Така ще бъде прекратена процедурата на Европейската комисия за нарушение срещу България. Данъчното облекчение ще струва на бюджета 3 милиона лева,уточни Людмила Петкова.

Днес правителството прие и други промени в данъчните закони.

Автомобилите с катализатори ще ползват данъчно облекчение от догодина. Отстъпката ще бъде обвързана с екологичните стандарти. От 2015-а година такса смет ще се определя на база количество отпадъци, а не спрямо данъчната оценка на имота. Това пък са част от одобрените от Министерския съвет промени в Закона за местните данъци и такси.

Сподели:

Коментари (0):
 
 
Добави коментар
Автор:
Текст:
Моля въведете кода:
 всички новини