Потребителски вход
Потребител
Парола
Автоматично влизане
Петък, 19 Април 2024
 
06 Ноември 2020 14:42 26.000 2.000 (7.14%)

Сердика Пропъртис АДСИЦ / в ликвидация / (SPRO / 6SR)

 
Котировки
 | 
Графика
 | 
Ценова статистика
 | 
Консенсус
 | 
Новини
 | 
Съобщения
 | 
Отчети
 | 
Профил
 
 

SDPRO29 Май 2020 19:28

Общо събрание на акционерите

Покана за свикване на редовно годишно общо събрание на акционерите на "Сердика пропъртис" АДСИЦ

ПОКАНА
ЗА СВИКВАНЕ НА РЕДОВНО ГОДИШНО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ
НА “СЕРДИКА ПРОПЪРТИС” АДСИЦ



На основание чл. 223, ал. 1 ТЗ, Съветът на директорите на “Сердика Пропъртис” АДСИЦ, гр. София с ЕИК 175187173 свиква редовно годишно общо събрание на акционерите на дружеството на 30 юни 2020г. в 9:00 часа, в гр. София, ул. “Кърниградска” № 19, при следния дневен ред:
1. Доклад на Съвета на директорите за дейността на дружеството за 2019г. Проект за решение: Общото събрание на акционерите приема доклада на Съвета на директорите за дейността на дружеството за 2019г.
2. Доклад на регистрирания одитор за извършена проверка на годишния финансов отчет на дружеството за 2019г. Проект за решение: Общото събрание на акционерите приема доклада на регистрирания одитор за извършена проверка на годишния финансов отчет на дружеството за 2019г.
3. Приемане на годишния финансов отчет на дружеството за 2019г. Проект за решение: Общото събрание на акционерите приема годишния финансов отчет на дружеството за 2019г.
4. Консолидиран доклад на Съвета на директорите за дейността за 2019г. Проект за решение: Общото събрание на акционерите приема консолидирания доклад на Съвета на директорите за дейността за 2019г.
5. Доклад на регистрирания одитор за извършена проверка на годишния консолидиран финансов отчет на дружеството за 2019г. Проект за решение: Общото събрание на акционерите приема доклада на регистрирания одитор за извършена проверка на годишния консолидиран финансов отчет на дружеството за 2019г.
6. Приемане на годишния консолидиран финансов отчет на дружеството за 2019г. Проект за решение: Общото събрание на акционерите приема годишния консолидиран финансов отчет на дружеството за 2019г.
7. Приемане на решение за разпределение на финансов резултат. Проект за решение: Общото събрание на акционерите констатира, че дружеството приключва 2019г. на загуба, поради което не се разпределя дивидент.
8. Доклад на одитния комитет на „Сердика пропъртис“ АДСИЦ за дейността му през 2019г. Проект за решение: Общото събрание на акционерите приема доклада на одитния комитет на „Сердика пропъртис“ АДСИЦ за дейността му през 2019г.
9. Освобождаване и избор на членове на одитния комитет, избор на председател на одитния комитет. Проект за решение: Общото събрание на акционерите освобождава от състава на одитния комитет Ели Чавдарова Недялкова. Общото събрание на акционерите избира Тина Димитрова Милушева за нов член на одитния комитет за срок до изтичане на мандата на настоящия одитен комитет.Общото събрание на акционерите овластява членовете на одитния комитет да изберат председател на одитния комитет;
10. Доклад на директора за връзки с инвеститорите за дейността му през 2019 г. Проект за решение: „Общото събрание на акционерите приема доклада на директора за връзки с инвеститорите за дейността му през 2019г.”
11.Доклад за прилагане на политиката за възнагражденията в „Сердика пропъртис“ АДСИЦ през 2019г. Проект за решение: Общото събрание на акционерите приема доклада за прилагане на политиката за възнагражденията в „Сердика пропъртис“ АДСИЦ през 2019г.
12. Избор на регистриран одитор за финансовата 2020г. Проект за решение: Общото събрание на акционерите избира „Одит консулт 2004“ ООД с ЕИК 131261985, със седалище и адерс на управление: гр.София, район Красно село, бул. „Акад. Иван Евст. Гешов“ №104, вх.А, ет.3, ап. Офис 5- специализирано одиторско преприятие, регистрирано в ИДЕС под № 122 за регистриран одитор, който да провери и завери финансовите отчети- индивидуален и консолидиран, на дружеството за 2020г.
13. Освобождаване от отговорност на членовете на Съвета на директорите за дейността им през 2019г. Проект за решение: Общото събрание на акционерите освобождава от отговорност членовете на Съвета на директорите: Весела Огнянова Кюлева- Станкова, Десислава Христова Тотева и Елена Великова Николова, за дейността им през 2019г.
14. Освобождаване от длъжност на членове на Съвета на директорите и избор на нови членове на Съвета на директорите, определяне размера на тяхното възнаграждение и на гаранцията за управлението им. Проект за решение: ОС на акционерите освобождава от длъжност членът на Съвета на директорите Весела Огнянова Кюлева- Станкова. Общото събрание на акционерите преизбира за нов петгодишен мандат настоящите членове на Съвета на директорите Десислава Христова Тотева 6812046538 и Елена Великова Николова 6405014471 и избира за член на Съвета на директорите Йоланта Йорданова Димитрова, ЕГН 7005030171. Общото събрание на акционерите определя възнаграждението на членовете на Съвета на директорите, както следва: за Десислава Христова Тотева- 500.00лв., За Йоланта Йорданова Димитрова – 500.00 лева и за Елена Великова Николова- 8 000.00лв. Общото събрание на акционерите определя гаранцията за управлението на всеки един от членовете на Съвета на директорите в размер на тримесечното му брутно възнаграждение. Общото събрание на акционерите приема вече внесените от настоящите членове на Съвета на директорите Десислава Тотева и Елена Николова гаранции за управлението им да гарантират и продължения им мандат.
Общото събрание на акционерите овластява Десислава Христова Тотева да сключи договорите за управление с членовете на Съвета на директорите, включително и със себе си.
Поканват се всички акционери на дружеството да вземат участие в работата на ОС, лично или чрез редовно упълномощен представител. Общият брой на акциите на дружеството към 22.05.2020г. – датата на решението на Съвета на директорите за свикване на ОС е 650 000 броя, с право на един глас в ОС всяка една. На основание чл. 115б от ЗППЦК право да участват в общото събрание на акционерите и правото на глас в общото събрание се упражнява от лицата, вписани като такива с право на глас в регистрите на Централния депозитар на 16 юни 2020г.-14 дни преди датата на общото събрание, съгласно списък, предоставен от последния.
Акционери, които повече от три месеца притежават акции, представляващи поне 5 на сто от капитала на „Сердика Пропъртис” АДСИЦ, могат след обявяването в търговския регистър на настоящата покана, да включват други въпроси в дневния ред на общото събрание по реда на 223а от ТЗ, като не по-късно от 15 дни преди откриването на общото събрание представят за обявяване в търговския регистър списък на въпросите и предложенията за решения по тях. С обявяването в търговския регистър въпросите се смятат включени в предложения дневен ред. Най-късно на следващия работен ден след обявяването акционерите представят списъка от въпроси, предложенията за решения и писмените материали по седалището и адреса на управление на дружеството, както и на Комисията за финансов надзор. Обстоятелството, че акциите са притежавани повече от три месеца, се установява с декларация.
Акционерите имат право да правят предложения за решения по въпросите, включени в дневния ред на общото събрание, като крайният срок за упражняване на това право е приключване на разискванията по съответната точка от дневния ред, преди гласуването на решението по нея.
По време на общото събрание акционерите на дружеството имат право да поставят въпроси по всички точки от дневния ред, както и да поставят други въпроси, независимо дали последните са свързани с дневния ред.
Регистрацията на акционерите и техните пълномощници ще се извършва в деня на Общото събрание от 08:30 часа до 09:00 часа на мястото на провеждане на събранието.
Акционерите - юридически лица, се представляват от законните им представители, които се легитимират с удостоверение за актуална регистрация и документ за самоличност. Физическите лица се легитимират с документ за самоличност.
Пълномощниците на физическите и юридическите лица трябва да са упълномощени с изрично писмено пълномощно, със съдържание отговарящо на изискванията на чл. 116, ал. 1 от ЗППЦК, както и да представят документ за самоличност и удостоверение за актуална регистрация на упълномощителя, когато е юридическо лице. Преупълномощаването с правата, предоставени на пълномощника, съгласно даденото му пълномощно е нищожно, както и пълномощно, дадено в нарушение на правилата по чл. 116, ал. 1 от ЗППЦК, е нищожно.
Удостоверението за търговска регистрация, както и пълномощното за представителство в Общото събрание на акционерите, издадени на чужд език трябва да бъдат съпроводени с легализиран превод на български език, в съответствие с изискванията на действащото законодателство.
“Сердика Пропъртис”АДСИЦ ще получава и приема за валидни уведомления и пълномощни по електронен път на следната електронна поща office@spreit.eu, като електронните съобщения следва да са подписани с универсален електронен подпис от упълномощителя и към тях да е приложен електронен документ (електронен образ) на пълномощното, който също да е подписан с универсален електронен подпис от упълномощителя. За извършени упълномощавания чрез използване на електронни средства (универсален електронен подпис), акционерите са длъжни да уведомят дружеството най-късно до 16:00 ч. на деня преди датата на общото събрание по посочения начин.
Писмените материали за събранието и образеца на писмено пълномощно на хартиен носител са на разположение на акционерите в административната сграда на дружеството: гр. София, ул. “Кърниградска” № 19, всеки работен ден от 9 до 16 ч. и при поискване им се предоставят безплатно, а на интернет страницата на дружеството www.spreit.eu са достъпни и в електронен вариант.
Не е приложимо гласуването чрез кореспонденция или електронни средства.
При липса на кворум на основание чл. 227, ал. 3 ТЗ общото събрание ще се проведе на 16 юли 2020г. в 09:00 часа, на същото място и при същия дневен ред и при същите изисквания и процедура по регистрация и то е законно независимо от представения на него капитал. В дневния ред на новото заседание не могат да се включват точки по реда на 223а от ТЗ.



...............................................................................
Десислава Тотева, Изпълнителен директор на

“Сердика Пропъртис” АДСИЦ

Прикачени файлове