Потребителски вход
Потребител
Парола
Автоматично влизане
Четвъртък, 18 Април 2024
 
12 Април 2024 15:56 2.580 0.020 (0.78%)

Инвестиционна Компания Галата АД (GTH / GTH)

 
Котировки
 | 
Графика
 | 
Ценова статистика
 | 
Консенсус
 | 
Новини
 | 
Съобщения
 | 
Отчети
 | 
Коефициенти
 | 
Профил
 
 

GTH17 Май 2019 10:27

Общо събрание на акционерите

Представяне на покана за свикване на редовно ОСА на 19-06-2019 г.и материали по дневния ред

Съветът на директорите на „ИНВЕСТИЦИОННА КОМПАНИЯ ГАЛАТА” АД, гр. Варна, ЕИК 202780647, свиква редовно общо събрание на акционерите на 19 юни 2019 г., от 11:00 часа, в гр. Варна, кв.”Аспарухово”, ул. ”Георги Стаматов” № 1, при следния дневен ред:
1. Приемане на годишния доклад на Съвета на директорите за дейността на Дружеството през 2018 г. Проект за решение: „Общото събрание на „Инвестиционна компания Галата” АД приема годишния доклад на Съвета на директорите за дейността на Дружеството през 2018 г.”.
2. Приемане на доклада на регистрирания одитор за извършена проверка на годишния финансов отчет на Дружеството за 2018 г. Проект за решение: „Общото събрание на „Инвестиционна компания Галата” АД приема доклада на регистрирания одитор за извършена проверка на годишния финансов отчет на Дружеството за 2018 г.”.
3. Приемане на одитирания годишен финансов отчет на Дружеството за 2018 г. Проект за решение: „Общото събрание на „Инвестиционна компания Галата” АД приема одитирания годишен финансов отчет на Дружеството за 2018 г.”.
4. Отчет за дейността на директора за връзки с инвеститорите през 2018 г. Проект за решение: „Общото събрание на „Инвестиционна компания Галата” АД приема отчета за дейността на директора за връзки с инвеститорите на Дружеството през 2018 г.”.
5. Отчет за дейността на одитния комитет на Дружеството през 2018 г. Проект за решение: „Общото събрание на „Инвестиционна компания Галата” АД приема отчета за дейността на одитния комитет на Дружеството през 2018 г.”.
6. Отчет за прилагане на Политика за възнагражденията на членовете на Съвета на директорите на „Инвестиционна компания Галата” АД през 2018 г. Проект за решение: „Общото събрание на акционерите приема отчета за прилагане на Политиката за възнагражденията на членовете на Съвета на директорите на „Инвестиционна компания Галата” АД през 2018 г.”
7. Приемане на решение за потвърждаване на всички управленски действия и решения на членовете на съвета на директорите за периода 01.01.2018 г.- 31.12.2018 г. вкл. Проект за решение: „Общото събрание на „Инвестиционна компания Галата”АД потвърждава всички управленски действия и решения на членовете на съвета на директорите за периода 01.01.2018 г. - 31.12.2018 г. вкл.”.
8. Освобождаване от отговорност на членовете на Съвета на директорите за дейността им през 2018 г., Проект за решение: „Общото събрание на „Инвестиционна компания Галата” АД освобождава от отговорност всички членове на Съвета на директорите на Дружеството за дейността им през 2018 г.”.
9. Избор на регистриран одитор на Дружеството за проверка и заверка на годишния финансов отчет на дружеството за 2019 г. Проект за решение: „За проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2019 г. Общото събрание акционерите на „Инвестиционна компания Галата” АД избира одиторско предприятие „Актив” ООД, със седалище и адрес на управление: гр. Варна 9000, ул. „Дунав” № 5, вписано в търговския регистър при Агенцията по вписванията с ЕИК 813194075”.
10. Приемане на решение за разпределяне на финансовия резултат на дружеството за 2018 г. Проект за решение: „Общото събрание на акционерите на „Инвестиционна компания Галата” АД приема решение печалбата за 2018 г. в размер на 7 010,56 лева да се отнесе към неразпределена печалба.”.
11. Приемане на решение за определяне на възнагражденията на членовете на Съвета на директорите: Проект за решение: „Общото събрание на акционерите на „Инвестиционна компания Галата” АД приема решение възнагражденията на членовете на Съвета на директорите да останат в досегашните размери.
12. Изслушване и приемане на мотивиран доклад на Съвета на директорите за целесъобразността и условията на предлаганите сделки по чл.114, ал.1 от ЗППЦК. Проект за решение: „Общото събрание на акционерите одобрява представения от Съвета на директорите мотивиран доклад относно целесъобразността и условията на предлаганите сделки то чл.114, ал.1 от ЗППЦК”.
13. Овластяване на представляващите дружеството да извършат сделка по чл.114, ал.1,т.1и2 от ЗППЦК съгласно т.1 от мотивирания доклад, изразяваща се в сключване на договор за банков кредит, със следните параметри на сделката:
Предмет: сключване на договор за банков кредит с кредитополучател „Инвестиционна компания Галата” АД
Размер на кредита - до 40 % от стойността на активите съгласно последния изготвен и заверен годишен финансов отчет на дружеството за 2018 г.
Лихви по кредита - лихва в размер не по-голям от 6 %
Срок на кредита – до 10 години
Обезпечение - предоставяне на обезпечение в размер не по-голям от 70 % от стойността на активите, съгласно последния изготвен и заверен годишен финансов отчет на дружеството за 2018 г.
Цел на кредита: проектиране, строителство, търговия с финансови инструменти.
Проект за решение: „Общото събрание на акционерите овластява представляващите дружеството да извършат сделка по чл.114, ал.1,т.1 и 2 от ЗППЦК, съгласно т.1 от мотивирания доклад, изразяваща се в сключване на договор банков кредит, със следните параметри на сделката:
Предмет: сключване на договор за банков кредит с кредитополучател „Инвестиционна компания Галата“ АД
Размер на кредита - до 40 % от стойността на активите съгласно последния изготвен и заверен годишен финансов отчет на дружеството за 2018 г.
Лихви по кредита - лихва в размер не по-голям от 6 %
Срок на кредита – до 10 години
Обезпечение - предоставяне на обезпечение в размер не по-голям от 70 % от стойността на активите, съгласно последния изготвен и заверен годишен финансов отчет на дружеството за 2018 г.
Цел на кредита: проектиране, строителство, търговия с финансови инструменти.”.
14. Овластяване на представляващите дружеството да извършат сделка по чл.114, ал.1, т.4 от ЗППЦК съгласно т.2 от мотивирания доклад, изразяваща се в учредяване на дъщерно/и дружество/а на „Инвестиционна компания Галата” АД чрез извършване на апортна вноска на дружеството с активи на обща стойност до 70 % от стойността на активите на дружеството съгласно последния изготвен и заверен годишен финансов отчет на дружеството за 2018 г., като срещу апортираните активи дружеството ще придобие дялове или акции в капитала на новоучреденото/е дъщерно/и дружество/а.
Проект за решение: „Общото събрание на акционерите овластява представляващите дружеството да извършат сделка по чл.114, ал.1, т.4 от ЗППЦК, съгласно т.2 от мотивирания доклад, изразяваща се в учредяване на дъщерно/и дружество/а на „Инвестиционна компания Галата” АД чрез извършване на апортна вноска на дружеството с активи на обща стойност до 70 % от стойността на активите на дружеството съгласно последния изготвен и заверен годишен финансов отчет на дружеството за 2018 г., като срещу апортираните активи дружеството ще придобие дялове или акции в капитала на новоучреденото/е дъщерно/и дружество/а.”
15. Овластяване на представляващите дружеството да извършат сделка по чл.114, ал.1, т.1 от ЗППЦК съгласно т.3 от мотивирания доклад, изразяваща се в извършване на продажби на активи на дружеството в размер на до 70 % от стойността на активите на дружеството съгласно последния изготвен и заверен годишен финансов отчет на дружеството за 2018 г. на цена, определена от лицензиран оценител.
Проект за решение: „Общото събрание на акционерите овластява представляващите дружеството да извършат сделка по чл.114, ал.1, т.4 от ЗППЦК, съгласно т.3 от мотивирания доклад, изразяваща се в извършване на продажби на активи на дружеството в размер на до 70 % от стойността на активите на дружеството съгласно последния изготвен и заверен годишен финансов отчет на дружеството за 2018 г. на цена, определена от лицензиран оценител”.